Muuttajalle

Muuttajan muistilista

Muutto voi olla yksi innostavimmista asioista ihmisen elämässä, mutta samalla myös yksi stressaavimmista. Mutta ei hätää, yksi asia kerrallaan hoitoon, niin kohta kaikki on hoidettu ja asuminen jatkuu uudessa kodissa.

 1. Muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin

  Tästä se lähtee: tee muuttoilmoitus Postin nettipalvelussa ja samalla maistraattiin. Posti välittää maksutta kuukauden ajan postit vanhasta osoitteesta uuteen ja senkin jälkeen palvelumaksua vastaan.

  www.muuttoilmoitus.fi

 2. Ilmoitukset taloyhtiöön

  Ilmoittaa nykyisen sekä uuden taloyhtiösi isännöitsijöille, että olet muuttamassa.

 3. Siirrä lehtitilaukset ja laskut uuteen osoitteeseen

  Uusi osoite kannattaa ilmoittaa muun muassa pankkiin, työnantajalle, kirjastoon, tilaamiesi lehtien asiakaspalveluun ja Kelaan. Ilmoitus on yleensä helpointa tehdä netin kautta.

 4. Varaa muuttoapu ja muuttoauto ajoissa

  Kysy tarjoukset parilta, kolmelta muuttoyritykseltä hyvissä ajoin ja valitse kokonaispalvelultaan sinulle sopivin. Itse tai talkoilla voi toki muuttaa, mutta omien voimiensa ja aikansa rajallisuus kannattaa muistaa. Ammattimies on ammattilainen muutossakin ja hoitaa tavarasi vaivatta ja ilman vahinkoja perille.

 5. Siirrä nettiyhteys uuteen kotiin

  Asuminen alkaa nykyihmisille ankeissa merkeissä, jos nettiyhteys ei heti aluksi toimi. Nettiyhteyden siirtäminen uuteen kotiin kannattaa sekin tehdä ajoissa. Samalla voit tarkistaa, millainen nettiliittymä sopii käyttöösi parhaiten. Sitä ennen kannattaa kuitenkin tarkistaa, onko taloyhtiöllä jo valmiiksi omaa laajakaistaa olemassa. Nettiliittymän kytkentä vaatii yleensä asentajan käynnin paikan päällä.

 6. Varmista, että vakuutukset ovat kunnossa

  Tarkista vakuutusturvasi ja -maksusi, kun asumistilanteesi muuttuu ja ilmoita vakuutusyhtiölle uusi osoitteesi. Samalla voit tarkistaa kattaako vakuutuksesi muutossa tapahtuvat mahdolliset vahingot.

 7. Vesi- sähkö- ja jätehuolto

  Jos muutat omakotitaloon huolehdi, että vedentoimituksesta ja kunnallisesta jätehuollosta on sovittu. Samoin omakotitaloon muuttaessa erityistä huomiota kannattaa kiinnittää sähkösopimukseen.

 8. Sähkösopimus muutossa

  Jos olet nykyinen asiakkaamme, siirrät sähkösopimuksen vaivattomasti uuteen kotiin muuttoilmoituksella. Jos et ole vielä asiakkaamme, tilaa meiltä sähköt uuteen kotiin. Me huolehdimme kaikista sähkösopimusasioista ja vanhan sopimuksen päättämisestä puolestasi.

Tee muuttoilmoitus Tutustu sähkösopimuksiimme

Olen muuttamassa