Päästötöntä energiaa

Päästötöntä energiaa

Tuotamme päästötöntä energiaa omissa vesi- ja tuulivoimaloissamme. Näin kannamme kortemme kekoon päästöttömässä sähköntuotannossa. Mitä useampi ostaa vesi- ja tuulivoimalla tuotettua päästötöntä sähköä, sitä enemmän voimme vaikuttaa sähköntuotannon alkuperään. Omistamme yksitoista vesivoimalaa ja olemme osakkaana kahdessa tuulivoimayhtiössä.

Uusiutuvaa lähienergiaa

Vesivoima on yksi tärkeimmistä uusiutuvan energian tuotantomuodoista Suomessa. Vesivoimatuontoa ei vaihtuvat sääolosuhteet häiritse, joten se on myös vakaa tuotantotapa. Suomalainen tuulivoima tukee energiaomavaraisuutta ja kestävää kehitystä – tuuli ei kuluta eikä maksa mitään, ja sitä on riittävästi myös Suomessa.

Voit valita sähköllesi päästöttömän alkuperän

PKS Vihreä -sähkösopimuksella ostat täysin päästötöntä energiaa. PKS Vihreä on Guarantee of Origin -alkuperätakuulla merkittyä sähköä. Alkuperätakuu on eurooppalainen järjestelmä, jota viranomaiset valvovat. Suomessa Energiavirasto tekee myyjille pistokokeita, joissa tarkastetaan, että alkuperätakuiden ja myynnin määrä vastaavat toisiaan.

Tutustu PKS Vihreään Tutustu GO-sertifikaattiin