Optimi takuu -sopimus

Optimi takuu -sopimus

Ennustettavuutta sähkön hintaan kahdeksi vuodeksi

Takuuhintainen ja määräaikainen sähkösopimus alkaa olla jo klassikko kotimaisilla sähkömarkkinoilla. Takuuhintaisen sopimuksen valinneet arvostavat erityisesti sitä, että sähkön hinnan tietää kahdeksi vuodeksi tulevaisuuteen, eivätkä markkinahintojen heilahtelut heiluttele oman sähkölaskua yhtään.

Miksi valita Optimi takuu -sopimus?

Oikeaan aikaan tehdyllä sopimuksella voit säästää sievoisen summan

Tiedät sähkön hintasi pitkälle tulevaisuuteen

Tee Optimi takuu -sähkösopimus

TILAA

Optimi takuu -hinnat

Voimassa olevat määräaikaiset Optimi takuu -tarjoushinnat. Tarjoushinta muuttuu tukkumarkkinoiden hintakehityksen mukaan.
Valitse itsellesi sopiva hinnoittelu (yksiaika, päivä/yö, vuodenaika). Vuodenaika -hinnoittelussa talviarkipäivätunteja ovat 1.11.-31.3. ma-la klo 7-22. Päivä/Yö -hinnoittelussa päiväaika on klo 7-22.

Energiamaksu

9.83

snt/kWh

Optimi takuu -sopimuksen sähkön hinta on kiinteä koko sopimusajan eli 24 kk.

Asiakkaaseen otetaan yhteyttä aina hyvissä ajoin ennen sopimusajan päättymistä.

Energiamaksu talviarkipäivä

11.21

snt/kWh
Energiamaksu muu aika

8.63

snt/kWh

Optimi takuu -sopimuksen sähkön hinta on kiinteä koko sopimusajan eli 24 kk.

Asiakkaaseen otetaan yhteyttä aina hyvissä ajoin ennen sopimusajan päättymistä.

Energiamaksu päivä

10.50

snt/kWh
Energiamaksu yö

8.49

snt/kWh

Optimi takuu -sopimuksen sähkön hinta on kiinteä koko sopimusajan eli 24 kk.

Asiakkaaseen otetaan yhteyttä aina hyvissä ajoin ennen sopimusajan päättymistä.

Kuukausimaksu 4.5 euroa/kk

Optimi taipuu toiveisiisi

Optimi takuu -sopimuksen voimassa oleva tarjoushinta lasketaan aina sen hetkisen pörssihintatason mukaan. Sopimuksen tehtyäsi tiedät sähköenergiakulusi pitkälle tulevaisuuteen ja voit heittää huolet nurkkaan sähkösopimuksen suhteen kahdeksi vuodeksi.

Usein kysyttyä Optimista

Suurin ero on tietenkin siinä, että Optimi takuu -sopimuksen hinta määräytyy aina sopimuksen tekohetken mukaan ja on määräaikainen sopimusajan loppuun saakka.

Oiva-sopimus puolestaan on voimassa toistaiseksi ja sen hinta päivittyy automaattisesti markkinahintojen mukaan neljä kertaa vuodessa. Optimi takuu -sopimuksen valittuaan ei  tarvitse murehtia sähkön markkinahintojen vaihteluista.

Oiva-sopimus reagoi sähkön hintatason muutoksiin joustavammin ja on vaihdettavissa toiseen sopimukseen kahden viikon sisällä. Määräaikaista sopimusta ei voi purkaa ennen sopimusajan päättymistä  muutoin kuin muuttotapauksissa.

Optimi takuu -sopimus kannattaa valita, jos arvostat erityisesti sähkön hinnan tasaisuutta pidemmällä aikavälillä ja tarjoushetken hintataso on sellainen, että voit elää sen kanssa seuraavat pari vuotta.

Optimi kuukausi sopii silloin, kun et halua puhtaasti tuntikohtaisesti hinnoiteltua pörssisähkösopimusta, etkä halua sitoutua liian pitkäksi aikaa kiinteään sopimukseen. Kuukausihinnoiteltu Optimi kuukausi -sopimus on näiden välimuoto, jossa hinta seuraa kuukauden tasolla pörssihintoja. Tällöin pörssin hintatason muutokset näkyvät huomattavasti nopeammin sähkölaskullasi.

Määräaikaisen sähkösopimuksen voi purkaa muuttotilanteessa tai vaihtoehtoisesti voit myös siirtää vanhan sopimuksesi uuteen paikkaan entisillä ehdoilla ja hinnoilla.

Naapuri on silloin tehnyt oman sopimuksensa sellaiseen aikaan, jolloin markkinahinnat ovat olleet alemmalla tasolla. Optimi takuu -sopimuksen tarjoushintoja päivitetään koko ajan markkinatilanteen mukaan.

Kahden vuoden takuuhintasopimus on hyvä vaihto silloin, jos erityisesti arvostat sähkön hinnan tasaisuutta ja pitkälle tulevaisuuteen tiedossa olevaa sähkön hintaa. Takuuhintaisen sopimuksen valinnassa haasteellisinta on valita se hetki, jolloin takuuhintaiseen sopimukseen sitoutuu. Markkinahinnat vaihtelevat koko ajan ja kahden vuoden aikana ehtii useimiten tulla tilanteita, jolloin takuuhintaisen sopimuksen saisi halvemmallakin kuin mitä itse on tullut tehneeksi. Vastaavasti on myös tilanteita, jolloin voi hykerrellä itsekseen, että tulipa tehtyä takuuhintasopimus oikeaan aikaan. Eli hiukan hintaveikkaamisen henkeähän siinä on, mutta ennen kaikkea kyse on palvelusta, jonka avulla voit varmistaa oman sähkön hintasi pitkälle tulevaisuuteen. Yllätyksiä ei silloin tule.