RUMA TAHI SOMA KOTISEUTU ON OMA

RUMA TAHI SOMA KOTISEUTU ON OMA

Priima-pörssisähköstä hyödyt sinä sekä kotiseutusi

Priima-sähkösopimuksella saat sähköllesi pienimmän hinnan ja suurimman arvon.

PKS on nimittäin 100 % Pohjois-Karjalan kuntien omistuksessa. Tiedät siis tarkkaan keneltä sähkösi ostat ja minne eurosi päätyvät. Ne palautuvat bumerangina kotikonnuille. Maisemiin, jotka eivät ole aina pelkästään somia, mutta kaikkine rosoineen ja oikkuineen meille seutuun kiintyneille sitäkin rakkaampia. Eikä varmaan haittaa, että samalla kun Priima luo yhteistä hyvää, se tulee sinulle todistetusti myös kaikkein halvimmaksi.

Tee Priima-sähkösopimus

tilaa

Sähkön pörssihinnat

Katso tämänhetkinen sähkön pörssihinta ja hintahistoria alla olevasta graafista. Huom. Graafin hinnat esitetty ilman toimitusmaksua (0,293 snt/kWh).Mikä ihmeen pörssisähkö?

Pörssisähkö on järkivalinta ihan jokaiselle

Kun olet valinnut itsellesi Priima-pörssisähkösopimuksen, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Voit nauttia sähkön tarjoamista mukavuuksista ihan tuttuun tapaan sen kummempia miettimättä. Sähkölasku on vaan totuttua pienempi, koska maksat sähköstäsi tuntikohtaista markkinahintaa.

Sähköpörssissä sähkön tuottajat ja myyjät kokoontuvat ostamaan sähköä, ja pörssisähkön hinta muodostuu kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hintojen vaihtelu on pörssissä tavallista, eikä sitä kannata säikähtää. Pitkällä aikavälillä pörssisähkö on aina halvin valinta. Toki voit pistää vieläkin paremmaksi ja optimoida omaa sähkönkäyttöäsi ja kustannuksia seuraamalla halvimpia tuntihintoja kätevästi Live-palvelustamme.

Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Vaikuta itse sähkösi hintaan

Priimasta saat itsesi näköisen sähkösopimuksen, jolla hallitset sähkön käyttöäsi ja kustannuksiasi helposti ilman jatkuvaa kilpailuttamisen vaivaa.

Seuraamalla sähkön markkinahintoja ja omaa energiankäyttöäsi Live-palvelustamme voit ohjata omaa sähkönkäyttöäsi aina halvimpiin hetkiin. Esimerkiksi sähköauto kannattaa ladata yöllä ja niin edelleen.

Vaikka pörssisähkö onkin pitkällä aikavälillä aina halvin vaihtoehto, saattaa hinnanvaihtelu välillä hirvittää. Jos kaipaat sähkösi hintaan varmuutta ja vakautta, on hintakiinnitys sinulle oikea ratkaisu. Priima-sopimuksessa sinulla on mahdollisuus vakauttaa omaa sähkön hintaasi tekemällä hintakiinnityksiä jopa kahden vuoden päähän tulevaisuuteen.

Kaikki mitä sinun tulee tietää pörssisähköstä

Pörssisähkö ja pörssisähkön hinta herättävät paljon kysymyksiä. Siksi olemme koostaneet asiakkaillemme videosarjan, jossa riskienhallintapäällikömme Antti pureutuu pörssisähkön maailmaan. Näillä opeilla, saat kaiken ilon irti Priima-sopimuksestasi.

Tässä pörssisähkön lyhyessä oppimäärässä selvitämme, mitä pörssisähkö oikein on, miten sen hinta muodostuu ja miten vaihtelevat hinnat näkyvät sähkölaskussa.

Mitkä tekijät vaikuttavat pörssisähkön hintaan, miten markkinamekanismi vaikuttaa sähkölaskuusi ja mistä Suomessa käytetty sähkö on peräisin?

Lähtökohtaisesti pörssisähkön asiakkaana sinun ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Sähköpörssi hoitaa sähkön kilpailuttamisen puolestasi tunti tunnilta, jolloin saat pitkällä aikavälillä sähkösi erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Vaikka pörssisähkö onkin pitkällä aikavälillä aina halvin vaihtoehto, saattaa hinnanvaihtelu välillä hirvittää. Jos kaipaat sähkösi hintaan varmuutta ja vakautta, on hintakiinnitys sinulle oikea ratkaisu.

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Me PKS:llä olemme halunneet tehdä sen sinulle mahdollisimman helpoksi, ja asiakkaanamme voit valita alkuperätakuusertifioidun uusiutuvan energian kaikkiin sähkösopimuksiimme. Vuoden 2022 jälkeen kaikki PKS:n sähkötuotanto onkin päästötöntä.

Priima-älysähkön hinnoittelu on täysin läpinäkyvää ja muodostuu

Sähköpörssin tuntihinnasta ja/tai tekemistäsi hintakiinnityksistä

Kuukausimaksusta (3.52 €/kk)

Toimitusmaksusta (0.293 snt/kWh)

GO-sähkön lisämaksusta (tuuli +0,1 snt/kWh tai vesi +0,1 snt/kWh) - Nyt juhlavuonna ilman GO-lisämaksua!

Enää ei ole aivan yhdentekevää, millaista sähköä käytämme

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Yksi helpoimmista ekoteoista on valita sähkönsä alkuperäksi uusiutuva energia. Siksi me PKS:llä olemme halunneet tehdä sen sinulle mahdollisimman helpoksi.

Voit valita Priima pörssisähkösopimukseesi Guarantee of Origin-alkuperämerkityn tuotantomuodon koko sopimuksellesi tai osalle siitä, jolloin käytät  valintasi mukaan vesi- tai tuulivoimaa. Juhlavuoden kunniaksi tarjoamme vuoden loppuun saakka päästöttömän sähkön ilman lisämaksua. Vihreä sähkö ei ole koskaan ollut näin vastustamatonta!

Kaiken kukkuraksi tekemällä pörssisähkösopimuksen Pohjois-Karjalan Sähkön kanssa, olet mukana edistämässä rakkaan maakuntamme elinvoimaa. Omaa sähkönkäyttöäsi ja kustannuksiasi voit seurata helposti netissä Live-palvelussa –  missä ja milloin haluat.