Priima – vaikuta itse sähkösi hintaan

Priima – vaikuta itse sähkösi hintaan

Arjen älykkyyttä sähkön käyttämiseen

Priimasta saat itsesi näköisen sähkösopimuksen, jolla hallitset sähkön käyttöäsi ja kustannuksiasi helposti. Kyseessä on pörssisähkösopimus, jossa yhdistyvät pörssisähkösopimuksen ja kiinteähintaisen sopimuksen parhaat puolet. Voit nimittäin hyödyntää pörssisähkön vaihtelevat tuntihinnat tai vakauttaa sähkön hintaasi tekemällä hintakiinnityksiä kolmeksi kuukaudeksi tai  jopa kahden vuoden päähän tulevaisuuteen. Sopimus on voimassa toistaiseksi, tai valitsemasi hintakiinnitysjakson loppuun saakka.

Tee Priima-sähkösopimus

TILAA

Pörssisähkön hinnat

Katso tämänhetkinen sähkön pörssihinta ja hintahistoria alla olevasta graafista. Huom. Graafin hinnat esitetty ilman toimitusmaksua (0,45 snt/kWh).Priima-pörssisähkön hinnoittelu on täysin läpinäkyvää ja muodostuu

Sähköpörssin tuntihinnasta ja/tai tekemistäsi hintakiinnityksistä

Kuukausimaksusta (4,50 €/kk)

Toimitusmaksusta (0,45 snt/kWh)

Halutessasi GO-sähkön lisämaksusta (tuuli +0,1 snt/kWh tai vesi +0,1 snt/kWh)

Mikä ihmeen pörssisähkö?

Pörssisähkö on järkivalinta ihan jokaiselle

Sähköpörssissä sähkön tuottajat ja myyjät kokoontuvat ostamaan ja myymään sähköä, ja pörssisähkön hinta muodostuu kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hintojen vaihtelu on pörssissä tavallista, eikä sitä kannata säikähtää. Pitkällä aikavälillä pörssisähkö on aina halvin valinta.

Kun olet valinnut itsellesi Priima-pörssisähkösopimuksen, voit nauttia sähkön tarjoamista mukavuuksista ihan tuttuun tapaan sen kummempia miettimättä. Priima-sopimus tarjoaa sinulle kuitenkin myös monia mahdollisuuksia oman sähkönkäyttösi ja kustannustesi optimointiin.

Vaikuta itse sähkösi hintaan

Seuraamalla sähkön markkinahintoja ja omaa energiankäyttöäsi Live-palvelustamme voit ohjata sähkönkäyttöäsi aina halvimpiin hetkiin. Esimerkiksi sähköauto kannattaa ladata yöllä ja niin edelleen.

Vaikka pörssisähkö onkin pitkällä aikavälillä aina halvin vaihtoehto, saattaa hinnanvaihtelu välillä hirvittää. Jos kaipaat sähkösi hintaan varmuutta ja vakautta, on hintakiinnitys sinulle oikea ratkaisu. Priima-sopimuksessa voit tehdä itse hintakiinnityksiä vuosineljänneksittäin ja markkinatilanteen mukaisesti muuttuvien hintatarjousten mukaan. Sähkösi hintaa voit vakauttaa joko kokonaan tai osittain (50 %).  Halutessasi voit tehdä kiinnityksen myös pidemmälle ajalle, jolloin saat henkilökohtaisen tarjouksen suoraan Priima Live -palvelussa. 

Tutustu Priima Live -palveluun ja tee hintakiinnityksiä

Voit vakauttaa sähkön hintaasi tekemällä hintakiinnityksiä Live-palvelussamme. Priima Live on kodin energiankäytön hallintapalvelu, jonka avulla voit seurata toteutunutta energian käyttöäsi ja kustannuksia. Voit myös tehdä hintakiinnityksiä jopa kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Hintakiinnitysten tekeminen on helppoa ja mielenkiintoista!

Testaa sähköistä Priima Live -palvelua

Tutustu

Kaikki mitä sinun tulee tietää pörssisähköstä

Pörssisähkö ja pörssisähkön hinta herättävät paljon kysymyksiä. Siksi olemme koostaneet asiakkaillemme videosarjan, jossa riskienhallintapäällikömme Antti pureutuu pörssisähkön maailmaan. Näillä opeilla, saat kaiken ilon irti Priima-sopimuksestasi.

Katso sarjan muut videot täältä.

Älykäs sähkösopimus

Priima-sopimuksella pystyt hyötymään kaikista uusista sähkön käytön mahdollisuuksista, kuten itse tuottamastasi sähköstä, sähkön käytön ohjauksesta ja vaikkapa sähköauton omistamisesta.

Priima on paras sähkösopimus myös aurinkotuottajalle. Kun ostat lisäsähkön Priima-sopimuksella, hyödynnät automaattisesti sähköpörssin halvimmat tuntihinnat. Lisäsähköä tarvitaan eniten iltaisin ja öisin, jolloin sähköpörssin hinnatkin ovat usein matalammat. Päivisin taas aurinkopaneelien tuottamaa energiaa voi syntyä yli oman tarpeen, jolloin voit myydä tuottamasi ylijäämäsähkön sähköpörssin parhaimmilla hinnoilla. Näin maksimoit aurinkopaneeliesi tuottavuuden. Halutessasi voit myös tehdä hintakiinnityksiä, jolloin tiedät tarkkaan ostamasi lisäsähkön hinnan. Lue lisää aurinkosähköstä.

Enää ei ole aivan yhdentekevää, millaista sähköä käytämme

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Yksi helpoimmista ekoteoista on valita sähkönsä alkuperäksi uusiutuva energia. Siksi me PKS:llä olemme halunneet tehdä sen sinulle mahdollisimman helpoksi.

Voit valita Priimalle Guarantee of Origin-alkuperämerkityn tuotantomuodon koko sopimuksellesi tai osalle siitä, jolloin käytät  valintasi mukaan vesi- tai tuulivoimaa. Vihreä sähkö ei ole koskaan ollut näin vastustamatonta.

Ruma tahi soma, Pohjois-Karjala on oma

Priima-sähkösopimuksella saat sähköllesi pienimmän hinnan ja suurimman arvon. PKS on nimittäin 100 % Pohjois-Karjalan kuntien omistuksessa. Tiedät siis tarkkaan keneltä sähkösi ostat ja minne eurosi päätyvät. Ne palautuvat bumerangina kotikonnuille. Maisemiin, jotka eivät ole aina pelkästään somia, mutta kaikkine rosoineen ja oikkuineen meille seutuun kiintyneille sitäkin rakkaampia. Eikä varmaan haittaa, että samalla kun Priima luo yhteistä hyvää, se tulee sinulle todistetusti myös kaikkein halvimmaksi.

Usein kysyttyä Priima-sähkösopimuksesta