Journalistiyhdistys palkitsi PKS:n suurhäiriötiedottamisesta Sulka-palkinnolla

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys kävi tänään luovuttamassa PKS:lle Sulka-palkinnon ansiokkaasta viestinnästä vuodenvaihteen suurhäiriön aikana. Perusteluissaan yhdistys toteaa, että ”Pohjois-Karjalan Sähkö on avoin ja oma-aloitteinen tiedottaja, joka viestii rohkeasti myös hankalistakin aiheista. Median on helppo saada tarvittaessa yhtiöltä lisätietoja ja suuremmissa sähköhäiriötilanteissakin päivystysnumeroon vastataan jopa myöhään illalla. Ongelmien laajuudesta kerrotaan turhia kaunistelematta medialle, vaikka tilanne olisi työntekijöille kiireinen ja stressaava.

Erityisen hyvin tämä korostui vuoden 2017 lopun massiivisten sähkökatkojen yhteydessä. Media soitti päivystysnumeroon tuolloin usein myöhäänkin illalla, ja puheluun vastannut ihminen oli aina ystävällinen. Vastanneilla oli aikaa sekä halua avata tilannetta pelkkien lukujen takana. Verkkosivujen ajantasainen Katkot-palvelu on myös hyödyllinen medialle. PKS toimitti toisinaan oma-aloitteisesti lisäksi median käyttöön valokuvia ja videoita maastosta.”

Palkinnon kävivät Pohjois-Karjalan Journalistiyhdistyksen puolesta luovuttamassa puheenjohtaja Anna Sievälä ja hallituksen jäsen Juha Inkinen ja sihteeri Pasi Huttunen. Palkinnon vastaanotti kovimmassa myrskyn silmässä suurhäiriön aikana ollut käyttöpalveluvastaava Matti Pesonen.