Pohjois-Karjalan Sähkö ja Leppäkosken Energia aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön sähkön myynnissä

Pohjois-Karjalan Sähkö (PKS) ja pirkanmaalainen Leppäkosken Energia ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jossa Leppäkosken Energia ottaa käyttöönsä PKS:n kehittämän sähköisen palvelualustan ja alkaa myydä pörssihintoihin perustuvia Priima-älysähkösopimuksia omassa tuotevalikoimassaan. Yhteistyömalli on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Molemmat yhtiöt jatkavat toimintaansa normaalisti itsenäisinä yhtiöinä, hankkivat tukkusähkön ja hinnoittelevat tuotteensa itse kilpaillen markkinoilla omilla vahvuuksillaan.
– PKS lanseerasi edistyksellisen palvelualustan ja Priima-sähkösopimuksen markkinoille vuonna 2014. Tuote herätti heti runsaasti mielenkiintoa ja sen myynnin kasvu on siitä saakka ollut nopeaa. Priiman suosio on luonnollisesti suurinta Itä-Suomessa, jossa yhtiön tunnettuuskin on hyvä.
– Asiakkaille paikallisuus on sähkökaupassa edelleenkin vahva valintaperuste. Uusi yhteistyömalli tarjoaa kustannustehokkaan tavan kasvattaa myyntiä valtakunnallisesti. Leppäkosken Energia on ennakkoluuloton ja dynaaminen yhtiö, jonka kanssa löysimme oikeat askelmerkit varsin nopeasti ja käytännön valmistelut ovat sujuneet todella mallikkaasti. Olemme valmiita laajentamaan yhteistyömallia jatkossa muuallekin Suomeen, kun edellytykset siihen ovat olemassa, vahvistaa Pohjois-Karjalan Sähkön toimitusjohtaja Jorma Korhonen.
Toimialalla on tapahtunut ja tulee tapahtumaan mittavia rakennejärjestelyjä, joissa yhtiöitä ostetaan ja yhdistellään. Tämän kaltaista tuoteyhteistyötä ei alalla tähän saakka ole kokeiltu, koska siihen soveltuvaa tuotekonseptia ei ole ollut tarjolla.
– Asiakkaiden kiinnostus tuntihintaisiin pörssisähkösopimuksiin on ollut jo jonkin aikaa voimakkaassa kasvussa niin meillä kuin muuallakin Suomessa. Kun meille tuli mahdollisuus saada PKS:n kehittämä ainutlaatuinen Priima-älysähkökonsepti osaksi tuotevalikoimaamme, emme kauaa epäröineet, iloitsee Leppäkosken Energian toimitusjohtaja Juha Koskinen.
– PKS on ollut pörssisähkötuotteiden kehittämisessä valtakunnan edelläkävijä ja nyt tehty yhteistyösopimus tarjoaa asiakkaillemme uusia palveluja ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan sähkön hintaansa ja energiakuluihinsa. Tämä on erittäin hyvä ja jatkuvasti kehittyvä liiketoiminta-alusta antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet pärjätä kovenevassa kilpailussa, vakuuttaa Koskinen.
Pohjois-Karjalan Sähkön päätoimipaikka sijaitsee Joensuussa, sillä 86 000 asiakasta ja liikevaihto on 106 miljoonaa euroa. Leppäkosken Energia kuuluu Leppäkosken Sähkö -konserniin, jonka päätoimipaikka sijaitsee Ikaalisissa, sillä on 30 000 asiakasta ja liikevaihto on 54 miljoonaa euroa.