Sähkökaupan vetäjä vaihtuu 1.6.2021 – Tomi Turunen jatkaa sähkökauppaa tutulla menestysreseptillä

Pohjois-Karjalan Sähkön 75-vuotisella taipaleella on ollut selkeänä perustehtävänä tuoda sähkön tuomat mahdollisuudet kaikkien ulottuville. Sähköistyksen aikakauden jälkeen nuo mahdollisuudet painottuvat tänä päivänä yhä parempiin palveluihin sekä vastuullisen sähkönkäytön edistämiseen ja sitä kautta hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen yhdessä asiakkaidemme kanssa. Nykyinen liiketoimintajohtaja Heikki Rantamäki on luotsannut itäsuomalaista sähkökauppaa menestyksellä jo vuodesta 1996 saakka ja nähnyt alan muutoksen aitopaikalta. Mikään keltanokka ei Tomi Turunenkaan alalla ole, sillä palvelusvuosia Pohjois-Karjalan Sähkössä on kertynyt jo liki kaksikymmentä.

Asioiden tärkeysjärjestys ja niiden painotukset vaihtuvat vuosien myötä ja niin vaihtuvat myös niiden tekijät, kuten meillä täällä Sähkökaupassa. Vuodesta 1996 sähkökauppa-liiketoimintaa ansiokkaasti kehittänyt ja luotsannut Heikki ”Hessu” Rantamäki on siirtymässä työelämästä vapaaherraksi ja samalla sähkönmyyjästä asiakkaaksi. Hän luovuttaa hyvässä kunnossa olevan PKS Sähkökaupan viestikapulan ”omalle kasvatilleen” Tomi Turuselle ensi vuoden toukokuun lopussa. Sitä ennen vaihtoa harjoitellaan pitkäjänteisesti, onhan liiketoiminnan johtaminen enemmänkin ultramaraton kuin pikamatka.

 

Asiakkaamme arvostavat asiantuntijuutta

PKS Sähkökaupan mottona on aina ollut reilu peli; asiakkaita kuunnellaan ja kunnioitetaan ja pidetään se, mitä luvataan. Se ei sähkönmyyntibisneksessä Suomessa ole tänä päivänä enää itsestään selvää.

  • Meidän mielestämme on kunnia-asia tarjota asiakkaillemme sähkömarkkinoiden asiantuntemus ja täysin läpinäkyvä hinnoittelu monipuolisine palveluineen. Tästä esimerkkinä ovat kehittämämme maailman mittapuussa ainutlaatuiset sähkötuotteet Priima ja Priimaplus, tai huippuun viritetyt räätälöidyt salkunhallintapalvelut suurasiakkaille. Olemme huomanneet, että myös asiakkaamme arvostavat palveluamme, kertoo Rantamäki hienoista ylpeyttä äänessään.

Pohjois-Karjalan Sähkön omistajakunnat ovat edellyttäneet, että sähkökauppa on terveellä pohjalla olevaa liiketoimintaa, joka osallistuu maltilliseen osingonmaksuun. Kannattavuus perustuu vankkaan asiantuntemukseen ja onnistuneeseen toimintaan sähkön tukkumarkkinoilla, ei korkeisiin myyntihintoihin. Tästä Rantamäki, sähkömarkkinaosaamisen guru, on aidosti iloinen.

 

Yhteistyö on tärkeä voimavaramme

Yhteistyö on pienen, mutta sielultaan avaran Pohjois-Karjalan Sähkön menestymisen edellytys suurten sähköyhtiöiden ja yhteenliittymien paineessa. Sähkökauppa ui reippain vedoin vastavirtaan oman näkemyksensä ohjaamana ja on perustanut Priima-sopimuksia myyvän syvää ja hyvää yhteistyötä tekevän yhteistyöverkoston, johon kuuluvat tällä hetkellä Leppäkosken Energia ja Lännen Omavoima. Myös paikallisella yhteistyöllä on pitkät perinteet mm. MTK:n, Yrittäjien ja Omakotiliiton Pohjois-Karjalan piirijärjestön kanssa.

 

Heikki Rantamäki on tyytyväinen siitä, että Tomi saa vastuulleen menestyvän liiketoiminnan sekä erittäin ammattitaitoisen henkilöstön, joka on kautta linjan poikkeuksellisen motivoitunutta ja sitoutunutta.

Olen täysin vakuuttunut, että Sähkökauppa saa Tomista parhaan mahdollisen liiketoimintajohtajan.

  • Jotain varmuudestani kertoo esimerkiksi se, että kuultuani Tomin nimityksestä nukuin seuraavan yön paremmin kuin vuosikausiin!

 

Vahva sitoutuminen työhön kasvattaa näkemystä

Työ on merkinnyt kesäkuussa 2021 liiketoimintajohtajana aloittavalle 41-vuotiaalle Tomi Turuselle aina paljon. Liki kahdenkymmenen vuoden ura PKS:llä on sujunut häneltä yrittäjämäisellä ja innokkaalla otteella yhdessä asioita eteenpäin vieden.

  • Vuonna 2001 tulin kesätyöntekijäksi PKS:n asiakaspalveluun. Siellä minusta koulittiin asiakaskohtaamisen ammattilainen, jolle tärkeää on katsoa toimintaamme asiakkaan silmin. Vuodesta 2004 lähtien olen ollut mukana sähkökaupan erittäin mielenkiintoisessa maailmassa. Matkan varrella alalla on tullut paljon muutoksia ja useat niistä ovat olleet alalle tyypillisen regulaation mukanaan tuomia ns. pakollisia juttuja, mutta Itse näen, että muutokset ovat aina mahdollisuuksia. Tietynlainen elämänohjeeni on ollut auttaa toisia onnistumaan. Yritän löytää avoimen keskustelun kautta toimivat ratkaisut asioihin. Asiakkaiden, työkavereiden ja kumppaneiden onnistumiset saavat aikaan parhaimmat tuntemukset, Turunen pohtii.

Sähkökaupan toiminta jatkuu näin ollen hyvissä käsissä. Keskeisenä tavoitteena on taata asiakkaille edullinen sähköenergia ja tähän liittyvät nykyaikaiset arvoa ja hyötyä tuovat tuotteet ja palvelut ympäri Suomen niissä kanavissa, missä asiakkaat haluavat asioida.

 

Olemme mukana energiajärjestelmän murroksessa

  • Tulevaisuuden energiajärjestelmä rakentuu yhä enemmän uusiutuvan energian varaan ja sähköllä on tässä muutoksessa keskeinen rooli. Aurinkosähkön tuottaminen yleistyy kotitalouksissa ja yrityksissä, kulutusjousto hakee uomiaan sekä liikenne sähköistyy. Meille tärkeää on olla tässä muutoksessa mukana ja tuottaa asiakkaillemme joko itse tai kumppaniverkostojen kautta sellaisia palveluita, jotka hyödyttävät asiakkaitamme. Emme voi seurata muutosta vierestä, vaan meidän tulee olla aktiivisia, paaluttaa Turunen.

Golfia, ulkoilua ja kuntosalia harrastavan Turusen tärkein arvo elämässä on perhe, johon kuuluvat vaimo Sirpa, lapset Jere (17), Kiira (14) ja Juuso (11) sekä labradorinnoutaja Rudo (1). Yhteinen vapaa-aika ja lasten harrastuksissa mukana eläminen tuovat vastapainoa hektiseen työelämään.

Tomi Turunen myöntää, että uusi tehtävä Sähkökaupan veturina tuo hieman jännityksen kutkutusta vatsanpohjaan.

Se saa minut tekemään parhaani asiakkaiden, kumppaneiden, omistajien, henkilöstön ja meidän yhteisen onnistumisemme eteen.

  • Odotan tulevaa innostuneena ja luottavaisena, sillä Hessu jättää jälkeensä hienosti ja ihmisläheisesti johdetun organisaation ja vahvalla perustalla olevan liiketoiminnan.