1.7.2022

PRIIMAPLUS Asiantuntijakatsaus sähkömarkkinoihin ja sähkövinkit yrittäjille – katso webinaaritallenne

Järjestimme kesäkuun puolivälissä ajankohtaiswebinaarin sähkömarkkinoiden viime aikojen käänteistä ja tulevaisuuden näkymistä. Avasimme myös vinkkejä yrittäjille siihen, millaisia keinoja heillä on sähkökulujensa optimoimiseksi näinä haastavinakin aikoina. Pääset katsomaan webinaaristamme tallenteen ja lukemaan vastauksiamme ilmoittautuneilta tulleisiin ennakkokysymyksiin tästä blogista!

Sähkömarkkinat ovat etenkin tällä hetkellä hyvin kompleksinen ja monimutkainen kokonaisuus ja yksittäisen sähkönmyyjän vaikutukset sähkön hintaan ovat hyvin pienet. Sähköenergian hintaan vaikuttavia tekijöitä on paljon aina säästä siirtoyhteyksiin ja maakaasun hintaan sekä epävarmaan maailmantilanteeseen Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.

Näiden tekijöiden lisäksi pohjoismaisiin sähkömarkkinoihin vaikuttavat kaksi sähköpörssiä: 

  • Nord Pool, josta fyysinen sähkö tulee ja esimerkiksi meidän asiakkaidemme käyttämä sähkö hankitaan.

  • Nasdaq OMX, josta löytyy sähköjohdannaisia jopa kymmenen vuotta eteenpäin. Johdannaisten avulla pystytään vakauttamaan hintaa tulevaisuuteen, kuten Priimaplus-sopimuksessa hinnankiinnityksillä.

Lue lisää sähköpörsseistä ja niiden vaikutuksesta ostamasi sähkön hintaan.

Millä eri tavoilla mm. polttoaineet, sää ja siirtoyhteydet vaikuttavat sähkön hintaan? Miksi meille Suomessa olisi hyvä, että Ruotsissa ja Norjassa sataisi runsaasti vettä? Millaista hintatasoa loppuvuodelle ja alkuvuodelle 2023 on ennustettavissa? Millaisia mahdollisuuksia fossiilivapaa sähkö ja aurinkosähkön omatuotanto tuo yrittäjälle?

Ota hyvä asento, viilentävä juoma käteen ja poimi vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin katsomalla webinaaritallenteemme alta!

Mikä muu yrittäjiä mietityttää sähkömarkkinoilla?

Saimme paljon ennakkokysymyksiä ennen webinaaria ja valitettavasti emme ehtineet vastata niistä jokaiseen webinaarin aikana. Ei kuitenkaan hätää, alta pääset lukemaan vastauksia yrittäjiä askarruttaviin sähköteemoihin.

Millaista apua PKS:ltä saa yrityksen sähkösopimuksen tekemiseen?

Me PKS:llä olemme täällä asiakkaitamme varten. Autamme valitsemaan yrityksellenne sopivimman sähkösopimuksen tilanteenne, toimialanne ja sähkönkulutusprofiilinne perusteella. Apua siis saa ja sitä kannattaa ehdottomasti pyytää. 

Yritysten sähköasioissa ja Priimaplus-sopimukseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä joko asiakaspalveluumme, joka palvelee sinua useissa eri kanavissa, tai suoraan allekirjoittaneeseen (juha.pakarinen@pks.fi tai 050 543 1170).

Millaisia sähkösopimuksia on tarjolla asunto-osakeyhtiöille?

PKS:ltä löytyy tarjoomaa kaiken kokoisille asunto-osakeyhtiöille. Näistä Priimaplus on ensisijainen vaihtoehto, mutta olemalla meihin yhteydessä käymme aina yhdessä läpi tilanteeseenne parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Mikäli taloyhtiöiden sähköasiat kiinnostavat laajemminkin, kannattaa tutustua koostamaamme isännöitsijöiden tietopakettiin.

Sivustolta löydät mielenkiintoista tietoa taloyhtiöiden sähkönkulutuksesta ja sähköautojen latauspisteiden hankinnasta ja saat vinkkejä oikeanlaisen sähkösopimuksen valintaan.

Millaisia mahdollisuuksia aurinkoenergian käyttöön ja ylijäämän myymiseen on?

Aurinkotuottajaksi ryhtyminen on helppoa kuin auringonotto näillä keleillä! 

PKS:n aurinkosähköntuottajana saat avaimet käteen -palvelun, johon kuuluvat aurinkosähköneuvonta, esisuunnittelu, varsinainen suunnittelukäynti ja asennus.

Jos sinulle tuottajana syntyy ylijäämäsähköä, ostamme sitä verottomalla sähköpörssin tuntikohtaisella markkinahinnalla. Mikäli asiakkaalla on sähkönmyyntisopimus kanssamme jollain sähkönkäyttöpaikalla, emme veloita tästä välityspalkkiota. Muussa tapauksessa veloitamme 0,2 snt/kWh välityspalkkion. Tuottamasi sähkön arvon hyvitämme suoraan sähkölaskussasi.

Lue lisää aurinkosähköstä täältä.

Miten välttää kustannuskriisi kymmenien mökkien tai kiinteistöjen majoittajana?

Tässä maailmantilanteessa ja näillä energian hinnoilla esimerkiksi useiden kiinteistöjen omistajana on paljon kysymyksiä ja huolia ilmassa. PKS:n Priimaplus-sopimuksesta löytyvillä hinnankiinnityksillä pystyt kiinnittämään sähkön hinnan tietylle hintatasolle joko kvartaaleittain tai suoraan kahdeksi vuodeksi. Näin saat vakautta ja ennustettavuutta sähkölaskuihin.

Kokosimme alkuvuodesta kattavan oppaan yrityksille hinnankiinnityksistä. Voit myös tutustua maksuttomaan hinnankiinnityspalveluun, jossa PKS:n asiantuntijat kiinnittävät hinnan puolestasi.

Jos suinkin mahdollista, myös mökkien tai kiinteistöjen lämmityksen ja valaistuksen säätelyllä tai kulutuksen ajoittamisella saa vaikutettua kustannuksiin.

Jäikö jokin muu asia mietityttämään? Haluaisitko keskustella lisää jostain webinaarin teemasta? Ota yhteyttä – me autamme sinua mielellämme!