11.3.2020

PRIIMAPLUS Huoneistohotelli Lietsu valitsi vihreän sähkösopimuksen yrityksen arvojen mukaisesti

Huoneistohotelli Lietsu on joensuulainen kahden yrittäjän perustama hotelli. Jokainen hotellin 31 huoneesta on uniikki ja kertoo tarinoita paikallisesta historiasta ja kulttuurista sekä luonnosta. Paikallisuus, ympäristö ja kestävyys ovat lähellä yrittäjäkaksikon sydäntä ja ohjaavat Huoneistohotelli Lietsun toimintaa – tämä näkyy myös sähkönhankinnassa.

PKS:ltä sai asiantuntevaa ja palvelua sähkön ostoon liittyen, mikä vakuutti Huoneistohotelli Lietsun yrittäjät

Yrityksen perustamisen myötä myös sähkösopimuksen solmiminen tuli ajankohtaiseksi Huoneistohotelli Lietsun yrittäjille, Maria Saastamoiselle ja Helena Puhakka-Tarvaiselle. Vaihtoehtoja oli muutama, mutta kilpailutuksen kautta he päätyivät Pohjois-Karjalan Sähkön asiakkaaksi: 

“Myö tehtiin kyllä kilpailutusta. Meillä on arvoissa vahvasti paikallisuus ja Pohjois-Karjalassa on muutama vaihtoehto sähköntoimittajista. Paikallisuuden lisäksi tietenkin myös hinta vaikutti päätökseen. Palvelun kokonaispaketti oli PKS:llä sellainen, että heihin päädyttiin”, toinen hotellin yrittäjistä, Helena Puhakka-Tarvainen, kertoo.

“Yksi ratkaiseva asia valinnassa oli se, että myyjä osasi kertoa asiat sellaisella kielellä, että asiakas ymmärtää. Asiat oli niin simppelisti ja yksityiskohtaisesti kerrottu, että kun laittoi nimen sähkösopimukseen niin tiesi, mitä ostaa”, hän jatkaa.

Puhakka-Tarvainen antaa kiitosta PKS:n asiantuntevalle ja sujuvalle palvelulle: “On oltu tässä toiminnassa vasta 3 kuukautta, mutta tähän mennessä ollaan oltu ehdottoman tyytyväisiä. Ei ole ollut mitään ongelmia. Erityisesti kaikki sähkösopimukseen liittyvät alkuvaiheen asennukset sujui tosi sutjakkaasti ja mutkattomasti, eikä niistä tarvinnut stressata. Täydet pisteet myyntitiimille ja yhteistyölle sähkön kytkennässä.”

Hotellissa sähkönkulutus painottuu iltaan, yöhön ja aamuun – siksi päädyttiin pörssi­sähkö­sopimukseen

Huoneistohotelli Lietsun yrittäjät ovat valinneet hotelliinsa PKS:n Priimaplus-pörssisähkösopimuksen, jossa sähkön hinta vaihtelee markkinoiden kysyntä- ja tarjontatilanteen mukaan: kysynnän ollessa alhaista, myös sähkön hinta laskee. Jos yrityksen kulutus painottuu näihin aikoihin, voi sähköä saada ostettua huomattavasti kiinteähintaisia sopimuksia edullisemmin.

Pörssisähköä suositeltiin meille, koska se on pitkässä juoksussa todennäköisesti edullisin vaihtoehto. Pörssisähkössä pystyy itse vaikuttamaan osittain hintaan ja uskon, että se toimii meillä”, Puhakka-Tarvainen kertoo.

Huoneistohotelli Lietsussa sähkönkulutus painottuu myöhäiseen iltaan sekä aamuihin: “Se, mihin aikoihin sähkö kuluu, on pörssisähkössä ratkaiseva tekijä. Meillä asiakkaat saapuu klo 15 jälkeen – osa vasta iltamyöhään. Toisaalta osa lähtee jo aamulla aikaisin. Yöaika on meillä se, milloin sähköä kuluu ja silloin sähkö on myös edullisimmillaan”, Puhakka-Tarvainen kertoo.

Hinnankiinnityspalvelu

Kaikille Priimaplus-asiakkaille maksuton hinnankiinnityspalvelu auttaa varmistamaan ennustettavan ja kilpailukykyisen sähkön hinnan. Siinä pörssisähkön ammattilaisemme kiinnittävät sähkön hintaa osittain tai kokonaan tulevaisuuteen. Huoneistohotelli Lietsulla tartuttiin tähän mahdollisuuteen:

“Se hinnankiinnityspalvelu oli hyvin selkeä paketti ja otettiin käyttöön, jotta saadaan pörssisähköstä kaikki hyöty irti. Meillä ei ole itsellä aikaa, energiaa tai osaamista tehdä kiinnityksiä. PKS:llä se kuuluu kiinteästi pörssisähkösopimukseen, niin haluttiin ottaa ehdottomasti käyttöön, jotta voidaan optimoida sillä hintaa”, Puhakka-Tarvainen kertoo.

“Uskon, että tullaan saamaan hyötyä tulevaisuudessa, ja mitä jo nyt olen nähnyt tehtyjä hinnankiinnityksiä esim. vuoden päähän, niin siellä oli tosi alhaisia senttilukemia. Olen tyytyväinen jo tässä vaiheessa”, hän jatkaa.

Halutessaan Priimaplus-asiakas voi seurata pörssisähkön hintaa ja tehdä hinnankiinnityksiä myös itse Live-palvelun kautta. Voi lukea lisää Live-palvelusta ja hinnan kiinnittämisestä täältä!

Vihreä sähkö tukee yrityksen arvoja – oli itsestään selvä valinta Huoneistohotelli Lietsulle

Kestävyys ja ympäristö ovat Huoneistohotelli Lietsun tärkeitä arvoja, jotka ohjaavat vahvasti yrityksen toimintaa. Tämän vuoksi hotellille valittiin vihreä sähkö, joka on tuotettu päästöttömillä energiamuodoilla.

“Meille oli itsestään selvyys, että valitaan vihreä sähkö. Arvot ohjaa vahvasti meidän toimintaa. Matkailubisneksessä voi olla välillä kestävyydessä haasteita ja me halutaan tehdä matkailusta niin vastuullista kuin se vain meidän toimilla on mahdollista”, Puhakka-Tarvainen kertoo.

Lue lisää päästöttömän sähkön hankinnasta maksuttomasta oppaastamme!

Kestävyys näkyy myös muilla tavoin hotellin toiminnassa ja vihreä sähkö täydentää tätä kokonaisuutta: “Meillä on huomioitu kestävyys myös monissa muissa asioissa, kuin sähkösopimuksessa. Olemme käyttäneet esimerkiksi käytettyä ja kierrätettyä irtaimistoa ja hankkineet energiatehokkaat kodinkoneet sekä valaistuksen huoneistoihin. Meillä on myös opastukset asiakkaille jätteiden kierrättämiseen ja sähköjen poiskytkemiseen huoneistosta. 

Lisäksi meillä on ilmastokumppanuussopimus Joensuun kaupungin kanssa ja siinä on huomioitu vihreä sähkö. Olemme myös aloittamassa oman ympäristöohjelman tekemisen. Sähkösopimus tukee tätä kokonaisuutta.”

Myöskään vihreän sähkön hieman sekasähköä kalliimpi hinta ei haittaa hotelliyrittäjiä: “Se on harkittu investointi eli koemme, että maksamme mielellämme pienen lisämaksun, jos saamme vihreää energiaa. Tähän oli myös budjetoitu vihreän sähkön mukaan”, Puhakka-Tarvainen selventää.

Kiinnostuitko Priimaplus-pörssisähköstä?

Kysy lisää asiantuntijoiltamme tai pyydä tarjous!