14.5.2019

PRIIMAPLUS Miten pienennät yrityksen hiilijalanjälkeä vaivattomasti?

Ilmastonmuutos on tällä hetkellä yksi suurimmista puheenaiheista. Yrityksiltä odotetaan ympäristövastuullisuutta ja monet yritykset ovatkin jo ilmoittautuneet toimimaan ympäristöystävällisten arvojen mukaan. Ekologiset yritykset voivat saavuttaa markkinaetua muihin yrityksiin nähden, sillä yhteiskunnan arvot ovat muuttumassa enemmän ympäristöä huomioiviksi. Tulevaisuudessa ympäristöteot tulevat olemaan jokaisen yrityksen arkipäivää. Ympäristöystävälliset toimenpiteet saattavat kuitenkin tuntua kalliilta ja työläiltä yrityksen arjessa.

Kaikki yritysten ympäristötyö ei silti ole vaivalloista ja kallista. Yrittäjän arkea ei tarvitse muuttaa radikaalisti eikä asioita tarvitse tehdä vaikeimman kautta ympäristön pelastamiseksi. Joskus vähäpätöisiltä tuntuvilla teoilla voi olla suuri vaikutus. Monilla toimialoilla sähkösopimuksen valinta on yksi tärkeimmistä ympäristöteoista, jonka yritys voi tehdä.

Sähkön vaihtaminen päästöttömään vaihtoehtoon

Yksi helpoimmista tavoista vaikuttaa merkittävästi ilmastonmuutokseen on vaihtaa sähkö päästöttömään vaihtoehtoon. Vesi- ja tuulivoima ovat esimerkkejä sertifioiduista päästöttömistä sähköntuotantotavoista. Suomessa vesivoima on yksi tärkeimmistä uusiutuvan energian tuotantomuodoista. Vesivoiman etuna on, että niitä voi joustavasti säätää ja näin ne tukevat muiden uusiutuvien tuotantotapojen, kuten tuulivoiman, lisääntymistä. Tuulivoima on nopeiten lisääntyvä uusiutuva sähkön tuotantotapa.

Valitsemalla uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön, yritys saa sähkönsä kokonaan ilman hiilidioksidipäästöjä. Tällä on oikeasti merkitystä. Vertailun vuoksi, jos sähkönkulutukseltaan keskikokoinen kotitalous vaihtaa sähkönsä päästöttömään, on sillä yhtä suuri vaikutus kuin perheen henkilöautoilun lopettamisella. Yritysten sähkönkulutuksen määrällä vaikutus on usein moninkertainen.

Uusiutuvan energian käyttö ei tuo yritykselle merkittäviä lisäkustannuksia. Päinvastoin,  valitsemalla uusituvan sähköntuotantotavan yritys voi saavuttaa jopa kilpailuetua ympäristöarvojen mukaisella toiminnallaan. Uusiutuvan sähkön hintaero sekasähköön on tällä hetkellä Priimaplus-asiakkaille 0,2 senttiä kilowattitunnilta. Tällöin kuukausittainen kustannus on kulutuksesta riippuen muutamia euroja, mutta vaikutus hiilijalanjälkeen kuitenkin huima! GO-alkuperätakuu varmistaa, että ostamasi sähkö on päästötöntä.

Lataa maksuton opas, josta saat tarkempaa tietoa päästöttömän sähkön hankinnan hyödyistä ja kustannuksista.

Priima Livestä laskuri päästöttömälle vaihtoehdolle

Priimaplus-asiakkaat voivat seurata Live-palvelulla sähkön käyttöään ja kustannuksiaan reaaliaikaisesti. Live-palvelu mahdollistaa myös sähkön hintakiinnitykset, joiden avulla sähkön hinnan pystyy varmistamaan tulevaisuuteen valitsemilleen ajanjaksoille. Näiden ominaisuuksien lisäksi palvelussa voi valita sähkön tuotantotavan. Palvelu arvioi asiakkaan vuosikulutuksen perusteella, paljonko hänelle maksaisi, jos hän valitsisi sopimuksen päästöttömän vaihtoehdon ja paljonko CO2-päästöjä hän säästäisi valinnallaan. Käy katsomassa palvelusta, miten teidän yrityksenne hiilijalanjälki pienenisi! Siirry kokeilemaan Live-palvelua >>