9.6.2021Tomi Turunen

PRIIMAPLUS Myllyn Koneistus sorvasi Priimaplussasta yritykselleen sopivan sähkösopimuksen

Myllyn Koneistuksen mekaniikan kokoonpanoissa jokainen osa sopii täydellisesti kokonaisuuteen. Vastaavanlainen hyvä sähkökokonaisuus syntyy asiantuntevasta sähköntoimittajasta ja omasta vastuullisesta sähkönkäytöstä. Lue asiakastarinastamme, millaisia energiatekoja Myllyn Koneistus on tehnyt toiminnassaan ja miksi Priimaplus on teollisuusyrityksen tarpeisiin sopiva sähkösopimus.

Kurvisen Perheyhtiöön kuuluva  valmistaa vaativia komponentteja ja kokoonpanoja teollisuuden eri tarpeisiin.

Koneistuksessa materiaali leikataan haluttuun muotoon, jonka jälkeen sitä jyrsitään, sorvataan ja työstetään. Näin valmistetaan asiakkaan piirustusten mukaisia tuotteita. Työ vaatii syvällistä työstö- ja materiaalitekniikan tuntemusta, sillä tuotteen viimeistely on tarkkaa puuhaa. Usein tuotteet ovat koneiden osia, joiden sovittava kokonaisuuteen.

“Meille on tärkeää täyttää asiakkaiden laatuvaatimukset. Asiakaslupauksemme “kerralla kuntoon” tarkoittaa, että meillä tavaroita ei lähetetä edestakaisin”, yhtiön toimitusjohtaja Marko Kurvinen sanoo.

Emoyhtiönä maailman johtava ampumahiihtolaitevalmistaja

Olympiatason laatu on ollut aina tavoitteena yhtiössä, joka valmistaa tuotteita myös emoyhtiönsä  tarpeisiin. Myllyn Koneistus on aputoiminimi Suomen Biathlonille, maailman johtavalle ampumahiihtolaitevalmistajalle, jonka ampumaratatauluja ja -palveluja käytetään virallisissa kisatapahtumissa olympialaisia myöten.

Idea kuuluisiin Kurvisen tauluihin sai alkunsa, kun yhtiön perustaja llmo Kurvinen toimi 70-luvulla hiihtojoukkueen huoltotiimissä kahden olympiadin ajan.

“Isä näki läheltä asiat, joilla lajia voisi kehittää. Pestin jälkeen hän vei ideansa toteutukseen ja rakensi amputaulun, joka näyttää heti osuman tai ohilaukauksen. Vuonna 1980 kansainvälinen Ampumahiihtoliitto (IBU) hyväksyi tuotteemme kisatapahtumien virallisiksi ammuntatauluiksi.” Lue aiheesta lisää Suomen Biathlonin asiakastarinasta.

Maailman johtavan ampumahiihtolaitevalmistajan, Suomen Biathlonin, ampumahiihtotaululaitteet ja Mari Eder kohdistusammunnassa ennen kisastarttia. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.
Maailman johtavan ampumahiihtolaitevalmistajan, Suomen Biathlonin, ampumahiihtotaululaitteet ja Mari Eder kohdistusammunnassa ennen kisastarttia. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.

Ympäristövastuullisuus arvossa

Myllyn Koneistuksella koneistustyöt etenevät suunnitellusti ja viime vuonna käyttöönotettu lämmöntalteenottojärjestelmä lämmittää niin työtiloja kuin mieltä. Enää paineilmasta syntyvä hukkalämpö ei pääse karkuteille, vaan se käytetään lämmitykseen.

Yhtiö näyttää toiminnallaan esimerkkiä siitä, että kun vastuullisuus koetaan tärkeänä, huomioidaan se paitsi taloudellisen ja sosiaalisen, myös ympäristönvastuun näkökulmista.

Ympäristöasiat ovat tärkeitä meille. Viime vuonna investoimme myös maalämpöön, jotta voimme vähentää fossiilisen energian käyttöä.

Pienilläkin energiateoilla on väliä

Eniten Myllyn Koneistuksella kuluu sähköä koneistuslaitteisiin. Käytössä on kolmetoista laitetta aina työstökoneista jyrsimiin, sorveihin ja sahoihin.

Asiakastilauksia on läpi vuoden, joten koneet ovat aktiivisessa käytössä kaikkina vuodenaikoina. Viime vuonna yhtiössä kului sähköä noin 320 000 kWh.

Sähkönkulutuksessa jo pienikin energiansäästö palkitsee – useista pienistä teoista päivittäisessä toiminnassa muodostuu iso merkitys pitkässä juoksussa.

“Vaihdoimme halliemme valaistukset led-valoihin ja suosimme uusissa investoinneissa energiatehokkaita koneistuslaitteita. Työssämme pyrimme tekemään suoraan viimeisteltyä jälkeä, ettei koneille tule ylimääräistä käyttöä. Kun koneita ei käytetä, ovat ne energiansäästötilassa tai sammutettuina.”

Jani Toivanen asettamassa CNC-sorvia. Kuvaaja: Harri Mäenpää, Studio Korento
Jani Toivanen asettamassa CNC-sorvia. Kuvaaja: Harri Mäenpää, Studio Korento

Elinkaariajattelu vahvistuu alalla

Koneistusalalla käytettävät koneet, laitteet ja tekniikat kehittyvät koko ajan. Markkinoille tulee joka vuosi uusia ja parempia koneita, joissa energiatehokkuus on huomioitu monin eri tavoin. Esimerkiksi uusi ruiskuvalukone voi käyttää jopa vain kolmanneksen sähköä vanhaan laitteeseen verrattuna.

Myös valmistus on asia, jota alalla joudutaan miettimään entistä tarkemmin.

Raaka-aineiden hinnannousun myötä jatkossa pyritään minimoimaan paremmin esimerkiksi raaka-aineiden hukkavirrat. Tärkeä teema on myös tuotteiden valmistus vaihtoehtoisilla menetelmillä niin, että ne ovat täysin kierrätettävissä tuotteen elinkaaren jälkeen.

"PKS hoitanut sähköasiat hienosti"

Toisen tärkeän puolen sähköasioissa muodostaa sähköyhtiö, jolta yritys saa asiantuntijanäkemystä kaikkiin sähköasioihin. Pohjois-Karjalan Sähköön (PKS) Kurvisen Perheyhtiö on luottanut jo 40 vuoden ajan.

“Meillä on käytössä PKS:ltä koko paketti, siirto ja energia. Heidän kanssaan on aina ollut helppo keskustella. He ovat auttaneet meitä sähköasioissa, kun olemme rakentaneet ja kehittäneet liiketoimintaa. PKS on hoitanut sähköasiat hienosti”, yhtiön sähköasioista vastaava Mika Kurvinen sanoo.

Priimaplus-sopimus sopii teollisuusyritykselle

Myllyn Koneistuksella on käytössä  ja siihen sisältyvä maksuton asiakasetu 

Myllyn Koneistuksen sähkönkulutus on päiväpainotteista, ja hinnankiinnityspalvelulla PKS:n asiantuntijat vakauttavat yrityksen ostaman sähkön hinnan osittain kiinteälle hintatasolle. Näin Myllyn Koneistus saa sekä joustavan ja kilpailukykyisen pörssisähkösopimuksen edut että vakautta ja hintahyötyä kiinnityksillä.

Esimerkiksi tammikuussa 2021 hinnankiinnityspalvelun käyttöön ottaneet yritykset  pörssisähkön tuntihintaan verrattuna.

Sähkösopimusasioissa on Mikan mukaan tärkeintä pystyä luottamaan sähköntoimittajaan.

Luottamus ja kokonaisfiilis merkitsevät. Emme hae sähköntoimittajalta nopeita hyötyjä, vaan uskomme pitkäaikaiseen kumppanuuteen. Se palkitsee pitkässä juoksussa.

Ota yhteyttä!

Haluaisitko kuulla lisää Priimaplus-sähkösopimuksesta ja siitä, miksi se voisi olla sopiva vaihtoehto juuri teidän yrityksellenne?

Pyydä yrityksellesi. Voit myös ottaa yhteyttä meihin: asiakaspalvelu@pks.fi tai puh. 013 2663 100 (ma-to klo 8–18, pe 9–18).

Lisätietoa

Priimaplus-sähkösopimukseen ja sen eroihin muihin sähkösopimuksiin verrattuna pääset tutustumaan myös maksuttomasta oppaastamme.

Priimaplus-sopimuksen etuna on maksuton hinnankiinnityspalvelu, jonka kaikki asiakkaat saavat käyttöönsä. Hinnankiinnityspalvelusta saat kattavaa tietoa blogiartikkeleistamme:

Blogin kansikuva: Jarkko Tolonen CNC-jyrsimellä tarkistusmittaamassa koneistettua kappaletta. Kuvaaja: Harri Mäenpää, Studio Korento
Blogin kansikuva: Jarkko Tolonen CNC-jyrsimellä tarkistusmittaamassa koneistettua kappaletta. Kuvaaja: Harri Mäenpää, Studio Korento

Tomi Turunen
Liiketoimintajohtaja, Sähkökauppatomi.turunen@pks.fi