30.4.2019

PRIIMAPLUS Vastuullisesti tuotettua sähköä suoraan paikalliselta toimijalta

K-Market Ilomantsi on nykyajan kyläkauppa. Reilun 400 neliön myymälässä suurimmat sähkösyöpöt ovat kylmälaitteet. Pohjois-Karjalan Sähkön Priima-sähkösopimuksen ansiosta sähköä voi ostaa kiinnitetyillä pörssihinnoilla. Kauppias Marko Tolvaselle on tärkeää myös se, että vastuullisesti tuotettua sähköä voi ostaa suoraan paikalliselta toimijalta.

Tolvanen on toiminut K-Market Ilomantsin kauppiaana nyt noin neljä vuotta. Yhteistyö PKS:n kanssa alkoi vuonna 2018.

– Pyysin heiltä, että he laittaisivat tarjouksen ja sähkön hinnat meille tulemaan. Sitten katsoisimme, että pääsemmekö tekemään yhteistyötä, Tolvanen muistelee.

”Minun piti hieraista silmiäni, että voiko hinta oikeasti olla noin halpa”

Tarjous osoittautui hyväksi – hinnat olivat kilpailukykyiset. Kun kyseessä oli vielä paikallinen toimija, alkoi vaakakuppi painua vahvasti PKS:n puolelle. K-Market Ilomantsi teki PKS:n Priimaplus-sopimuksen. Priimaplus perustuu sähkön tuntihinnoitteluun ja pörssihintoihin. – Kiinnitämme sähkön hintoja aina silloin, kun pörssiin napsahtaa sopivat hinnat. Ensimmäinen mielikuvani kiinnityksistä on saamani sähköposti, jossa hinnat olivat. Silloin minun piti hieraista silmiäni, että voiko hinta oikeasti olla noin halpa, Tolvanen naurahtaa.

– Suurimmat sähkösyöpöt kaupassamme ovat kylmälaitteet. Tuotteiden viilennykseen menee päiväsaikaan varmasti suurin osa kaikesta kuluttamastamme sähköstä, Tolvanen sanoo.

Vastuullisuus on toiminnan kulmakivi

Tolvaselle on tärkeää, että hän toimii K-kauppiaana vastuullisesti. Sähkön ostamisessa tämä näkyy siinä, että sen tuottamiseen käytetään mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa.

– Tähän päälle kun löytyy vielä paikallinen ja vastuullinen toimija, niin sehän on peukku ylös, Tolvanen hymyilee.

Hyödyllistä tietoa kaupan sähköasioista

Jotta kaupan sähköasioiden hoitaminen olisi mahdollisimma helppoa, kokosimme parhaat vinkit juuri kauppiaiden tarpeisiin.

Lataa maksuton opas ja lue kuinka saat kaiken hyödyn irti sähkösopimuksesi tarjoamista mahdollisuuksista. Saat vinkkejä muun muassa sopivan sähkösopimuksen valintaan ja keinoja vaikuttaa sähkölaskuun kaupan arjessa.