19.11.2018

PRIIMAPLUS Viisi helppoa vaihetta sähkösopimuksen tekemiseen

Edessäsi on tarjous sähkösopimuksesta ja mietit, mitä tehdä. Tässä muutama vinkki.

Sähkösopimuksen kilpailutuksessa korostuu hinta, mutta sähkönmyyjää vaihtaessa kannattaa huomioida myös  muut asiakkuuden onnistumiseen liittyvät seikat, kuten asiakaspalvelun saavutettavuus, yhtiön arvopohja sekä sopimuksen muut ehdot, kuten irtisanomisaika. Monesti tarjous, joka on liian hyvä ollakseen totta, myös osoittautuu ajan mittaan sellaiseksi.

Sähkösopimuksen vaihtaminen on helppoa. Suurin vaiva liittynee oikean sopimuksen valintaan, mitä varten kokosimme oppaat Yrityksen sähkösopimuksen valintaan ja Omakotiasujan sähkösopimuksen valintaan.

Itse sähkösopimuksen vaihto on sen sijaan helppoa – myyjä hoitaa kaiken! Tee vain tämä:

  • Tarkista sopimuksesi voimassaolo: Määräaikainen sopimus sitoo sekä asiakasta että myyjää määräajan loppuun asti. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanomisaika on 14 vuorokautta.

  • Ole yhteydessä sähkönmyyjään. Myyjä auttaa sinua sopivan sopimuksen valinnassa. Sopimus voidaan tehdä suullisesti tai kirjallisesti. Uusi myyjä huolehtii vanhan sähkösopimuksen irtisanomisesta sekä tarvittaessa sähkönsiirtosopimuksen tekemiseen liittyvistä asioista. Sopimuksen tekemistä varten myyjä tarvitsee sähkön käyttöpaikan tarkan osoitteen sekä asiakkaan tiedot (yhteystiedot, hetu/y-tunnus). Pyydä tarjous yritysten Priimaplus-sopimuksesta täältä >> 

  • Tarkista saamasi sopimuksesta tai vahvistusilmoituksesta, että yhteystiedot ovat oikein ja että sisältö vastaa sovittua. 

  • Maksa lasku vasta toteutunutta sähkön käyttöä vastaan. Etukäteislaskutus on laitonta.

  • Tutustu myyjän sähköisiin palvelukanaviin – saat hyödyllistä tietoa sähkön käytöstäsi. Esimerkkinä https://live.pks.fi/demo.

Lue lisää aiheesta:

Muutama neuvo yrityksesi sähkönsopimuksen tekoon 

Varo huijaavia sähkönmyyjiä!