Kaksi naista sohvalla

Tietoa sähköstä ja sähkömarkkinasta

Tuoteseloste

Sähkön alkuperä

Katso miten Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n asiakkaiden ostaman alkuperältään varmentamattoman sähkön tuotanto jakaantui eri energialähteiden kesken

Kokonaissähkökulut

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Kokonaissähkökulut koostuvat sähköenergiasta, sähkön siirrosta ja veroista. Sähkövero kokonaisuudessaan ja siirron arvonlisävero laskutetaan siirtolaskussa.

Lue lisää sähkön ostamisesta

Sähkönostajan opas

Maailma muuttuu ja myöskään sähkön ostaminen ei ole enää vain teknistä ja puuduttavaa sähkösopimusten vertailua pelkän hinnan perusteella. Sähkön tuntimittauksen myötä asiakkaiden rooli ja merkitys osana koko sähkömarkkinaa vahvistuu koko ajan.

Mihin sähkö oikein kuluu?

Kodin energialaskuri

Sähköä tuppaa kulumaan, mutta haluaisitko tietää, mihin kaikkeen se kuluukaan? Syötä sähkönkäyttötietosi kodin energialaskuriin, niin saat lopuksi raportin laskennallisesta kokonaismäärästä, sen jakautumisen eri kulutuskohteisiin ja vertailun vastaavaan talouteen nähden.

Oikeita sähkötöitä saa tehdä vain alan ammattilainen

Sähköturvallisuus

Sähkötyöt on aina syytä jättää ammattilaisen tehtäväksi ja vain harvoja sähkötöitä voi tehdä ilman asiantuntijan apua. Itse tehtäviä töitä ovat muun muassa yksinkertaiset valaisimien asennukset kotona sekä sulakkeen vaihdot.

kulutusjousto

Mitä kulutusjousto on?

Sähkön kulutusjousto (tai toisesta näkökulmasta kysyntäjousto) tarkoittaa sähkön käytön hetkellistä vähentämistä silloin, kun sähköstä on niukkuutta tai lisäämistä silloin, kun sähköä on tarjolla liikaa kysyntään nähden.

uusiutuvaa sähköenergiaa

Valitse päästötön energia helposti

Pohjois-Karjalan Sähkön asiakkaana voit valita käyttämällesi sähkölle haluamasi tuotantomuodon. Valittavissasi olevia päästöttömiä energiamuotoja ovat vesivoima ja tuulivoima.

Etkö ole vielä PKS:n asiakas?