31.8.2021Juha Pakarinen

PRIIMAPLUS Uusi myyntipäällikkö Juha Pakarinen vastaamaan pk-yritysten sähköasioista

“Keskustelevaa ja avointa”, on Juha Pakarisen mielestä hyvä yhteistyö, jota hän haluaa vaalia PKS:n yritysasiakkaiden kanssa. Lue blogistamme, miten Pohjois-Karjalan oma poika ja uusi myyntipäällikkömme pyrkii olemaan yrittäjien tukena sähköasioissa.

– “Yrittäjät, rohkeasti yhteyttä! Priimaplus-tiimin asiantuntemus käytettävissänne”

Kesän kalastusreissuillaan Kuoringan kirkasvetisyyttä ihaillessaan Juha Pakarinen mietti usein samalla, miten mukavaa on päästä aloittamaan työt sähkönmyynnin parissa PKS:llä. Sähköalaan hän oli päässyt tutustumaan edellisessä työpaikassaan Outokummun Energiassa, ja asiakastyössä hän pitää parhaana kohtaamista ja aitoa auttamista. “On tärkeää, että asiakkaille ollaan läsnä ja tavoitettavissa. PKS:n Priimaplus-tiimimme haluaa auttaa asiakasta hoitamaan sähköasioita heille sopivimmalla tavalla. Haluamme helpottaa asiakkaiden arkea ja etsiä ratkaisuja, joihin he voivat luottaa.”

Haluamme auttaa asiakasta hoitamaan sähköasioita heille sopivimmalla tavalla.

Modernit sähköpalvelut tätä päivää

Työssään Juha aikookin ylläpitää asiakkaiden kanssa nykyistä avointa ja aktiivista keskustelukulttuuria markkinatilanteesta sekä palveluista ja niiden käyttömahdollisuuksista. “Pk-yrityksille on nykyään saatavilla moderneja sähköpalveluja, jotka olivat aiemmin vain suurten organisaatioiden käytettävissä. Haluamme auttaa asiakkaitamme tutustumaan ja ottamaan kaiken irti niistä.”

Pk-yrityksille on saatavilla moderneja sähköpalveluja, jotka olivat aiemmin vain suurten organisaatioiden käytettävissä.

 

Asiakkaat haluavat joustavia sähköpalveluja

Yksi tällainen, Suomen mittakaavassakin ainutlaatuinen palvelu, on Priimaplus-sähkösopimus. Se on PKS:n kehittämä tuote, jolla halutaan vastata asiakkaiden tarpeisiin joustavasta sähkösopimuksesta.

Priimaplus perustuu pörssisähköön, mutta sisältää myös mahdollisuuden kiinnittää hintaa kiinteälle hintatasolle. Näin asiakkaat voivat vaikuttaa ainutlaatuisella tavalla ostamansa sähkön hintaan.

“Hinnankiinnityksiä voi tehdä itse tai ne voi jättää kokonaan PKS:n asiantuntijoiden vastuulle. He kiinnittävät sähkön hintaa sopivissa ajankohdissa yhteissalkku-periaatteella. Tämän maksuttoman hinnankiinnityspalvelun voi jokainen Priimaplus-asiakas ottaa halutessaan käyttöön.”

Juhan mukaan pörssisähkön hinnanvaihtelut ovat hyvä paikka ottaa kaikki hyödyt irti markkinavaihteluista, joita tulee olemaan viime kesän tapaan aika ajoin myös jatkossa.

“Edullisina aikoina hinnat ovat todella matalia ja niissä on mahdollisuus merkittäviin säästöihin. Hinnankiinnityspalvelun valinneet yritykset ovatkin säästäneet tänä vuonna paljon euroja sähkölaskuissaan.”

Asiakkaan puolella pöytää

Hän pitää tärkeänä, että kun markkinatilanteesta haetaan hyötyjä, se tehdään ennen kaikkea yhdessä asiakkaan kanssa.

“Me PKS:llä olemme asiakkaan kanssa samalla puolella pöytää. Mahdollisimman edullinen energian hinta on yhteinen tavoite. Kallis sähkö ei ole kummankaan etu.”

Hän toteaa PKS:n toimitusmaksun olevan sama riippumatta siitä, minkä verran sähköenergia maksaa.

“Karkeasti 95 % sähköenergian hinnasta on tukkuhintaa ja vain 5 % toimijalle jääviä marginaaleja.”

Mahdollisimman edullinen energianhinta on yhteinen tavoite.

Hyvä ja luotettava pohjoiskarjalainen asenne

Liperissä syntynyt ja asuva myyntipäällikkö haluaa pitää asiakkaista huolta myös hyvällä pohjoiskarjalaisella asenteella.

“Avoimuus, reiluus, rehtiys - sen tekeminen, mitä luvataan ovat hyviä lähtökohtia asiakastyöhön. Tarjoamme palvelujamme asiakkaillemme ympäri Suomen, ja nämä ovat asioita, joihin asiakkaamme luottavat.”

Hän uskoo asiakkaiden arvostavan PKS:ää vakaana toimijana, joka tuntee sähkömarkkinat pitkältä aikaväliltä.

“PKS on toiminut 75 vuotta yritysten sähkökumppanina. Yhtiö pysyy alalla ja tiennäyttäjänä jatkossakin.”

Vastuullisuus kannattaa

Myös PKS:n vastuullinen toiminta on asia, jonka hän uskoo olevan merkityksellinen asiakkaille.

“PKS kantaa yhteiskuntavastuuta mm. tekemällä yhteistyötä yrittäjäjärjestöjen kanssa sekä tukemalla paikallista urheilutoimintaa. Myös eri toimemme ympäristövastuullisuuden edistämiseksi on tärkeää.”

Esimerkki tästä on PKS:n juhlavuoden kampanja, jossa se tarjosi asiakkailleen mahdollisuuden vaihtaa sähköenergian uusiutuvaksi vuoden ajan ilman lisämaksua.

“Mitä enemmän siirrytään käyttämään ekologisesti tuotettua sähköä, sitä enemmän sitä tuotetaan. Tämä taas vähentää omalta osaltaan päästömääriä. Näin pienillä teoilla on erittäin suuri merkitys isommassa mittakaavassa.” Tutustu myös toiseen Juhaa esittelevään blogiartikkeliimme.

Yritysten sähköasiat asiantuntevissa käsissä – Juha Pakarinen

  • Työ PKS:llä: Priimaplus-myynnistä vastaava

  • Kotoisin: Liperistä, Pohjois-Karjalasta

  • Aiempi työ: mm. Outokummun Energialla myyntipäällikkönä

  • Koulutus: tietotekniikan insinööri

  • Perhe: vaimo ja 16- ja 19-vuotiaat pojat

  • Harrastukset: urheilu, kalastus mm. kotiseudulla Kuoringalla, yhdessä Suomen kirkkaimmista vesistöistä.

  • Kotiseuturakkaus: "Olen päässyt matkustamaan paljon työn puolesta ympäri Suomea, mikä on hienoa. Paras hetki on aina kuitenkin se, kun pääsee palaamaan kotiseudulle."

Juha Pakarinen
Myyntipäällikköjuha.pakarinen@pks.fi