Sankariviitat liehukoon

Sankariviitat liehukoon

Tänä talvena sankariviitat liehukoon

Kas, siellä Tohmajärven Sepi lämmittelee leivinuunia villasukat jalassa ja samalla laittelee huomisen ruuat. Joensuussa taas Elsi käy nukkumaan oikein sympaattisen rintamiestalon yläkertaan, jossa lämpötilat ja laitteiden lataukset on säädetty kohilleen.

Tältä näyttää sankaruus tänä talvena. Se ei vaadi ihmeitä mutta fiksuja, nopeasti tehoavia energiansäästötekoja kylläkin. Olemme siirtyneet vastuullisen sähkön käytön aikakauteen, jossa käyttäjien omat valinnat nousevat ratkaisevaan rooliin, kun puhutaan vaikka huoltovarmuudesta ja energian saatavuudesta.

Aloita näistä

Pienennä

Ajoita

• PIENENNÄ energiankulutustasi – esimerkiksi laske kodin lämpötilaa, ota aktiivinen rooli tulisijan hyödyntämisessä ja ota ilmalämpöpumppu lämmityksen tueksi.

• AJOITA energiankulutustasi – esimerkiksi rajoita sähkölaitteiden käyttöä huippukulutustunneilla, jotka osuvat yleensä arkisin klo 8–10 ja iltaisin 16-17 ja 19-20 välisille ajoille sekä lataa kodin laitteitasi öisin.

Löydät lisätietoa Energiatietoa-osiostamme sekä Astetta alemmas -kampanjan sivuilta.

Näin PKS osallistuu energiansäästötalkoisiin

Suurin vipuvoimamme syntyy siitä, että saamme asiakkaamme mukaan energiansäästötekoihin.

Tehtävämme on tuottaa helppokäyttöistä ja ymmärrettävää tietoa tuotteistamme ja hinnoittelustamme kaikkiin kanaviimme, koko yhteisöllemme.

Asiakkaidemme kannalta tärkeintä on ymmärrys omasta energiankäytöstä, sen vaikutuksista, vaikuttamiskeinoista ja halusta tehdä muutoksia omiin valintoihin.

Toki haluamme osallistua säästötalkoisiin myös omassa toiminnassamme. Olemme pudottaneet toimistojen sekä tuotanto- ja varastotilojen sisälämpötilaa vähintään yhdellä asteella ja noudatamme autoillessa taloudellista ajotapaa. Huolehdimme omien työhuoneiden ja neuvottelutilojen valojen himmennyksestä sekä sammuttamisesta silloin, kun siellä ei työskennellä. Ja muistamme sammuttaa kaikki sähköiset työvälineet aina kun niitä ei käytetä.

Priima-sopimuksella ohjaat sähkönkäyttöäsi vuorokauden halvimpiin hetkiin

Energiansäästöteot tuovat myös säästöä sähkölaskuusi, jos sinulla on siihen sopiva sopimus. Pörssisähköön perustuva tuntihintainen Priima on kehitetty juuri näihin tilanteisiin, kun haluat hallita sähkön käyttöäsi ja kustannuksiasi helposti.

1. Priima Live -palvelussa seuraat lähes reaaliaikaisesti sähkön tuntihintaa ja laskusi kertymää.

2. Saat seuraavan päivän sähkönhinnat kätevästi tekstiviestillä tai sähköpostilla.

3. Voit vakauttaa sähkön hintaasi tekemällä hintakiinnityksiä.

tutustu Priima Liveen tästä

Tilaa Priima tästä

Kutsu Optimi takuu -asiakkaille: vähennä sähkön kulutustasi ja me palkitsemme sinut

Optimi takuu -asiakkaana sinulla on takuuhintainen ja määräaikainen sopimus, sähkösoppareiden oikea klassikko, jonka esimerkillisestä hyödyntämisestä haluamme palkita jo olemassa olevia asiakkaitamme. Lähde siis mukaan Talven sankarit -kampanjaan ajanjaksolla 7.12.2022 – 31.3.2023 – ja säästä laskussasi!

1. TIENAA Jos onnistut pienentämään kulutustasi alle antamamme ennusteen, palkitsemme sinut kulutusennusteen alittavalta osalta 5 snt/kWh hyvityksellä.

2. TUPLAA Kun ajoitat sähkönkäyttösi kulutusennustettasi halvemmille tunneille, tuplaamme hyvityksesi kampanjan lopuksi.

tutustu kampanjaan tästä

Sähköä ostaessa voi tehdä fiksuja arvovalintoja

Jokainen meistä voi tänä talvena vaikuttaa siihen, että energiaa riittää kaikille – nyt on myös hyvä hetki miettiä, mistä sähkönsä ostaa ja miten se vaikuttaa ympäristöömme

Yksi helpoimmista ekoteoista on valita sähkönsä alkuperäksi uusiutuva energia eli
vesi- tai tuulivoima. Voit valita kaikkiin sopimuksiimme GO- eli Guarantee of Origin alkuperämerkityn tuotantomuodon.

Tiesithän, että PKS on perustettu vuonna 1945, ja on edelleen 100 % Pohjois-Karjalan kuntien omistuksessa. Tiedät siis tarkkaan, keneltä sähkösi ostat ja minne eurosi päätyvät. Ne palautuvat nimittäin Pohjois-Karjalaan ja sen nykyisille ja tuleville asukkaille, kesämökkiläisille ja vierailijoille.